Επίσημη Έναρξη της Συνεργασίας της ΡΕΑ & του GEORGES-POMPIDOU, 19 Απριλίου 2013, Αθήνα.

Στις 19 Απριλίου 2013 στις εγκαταστάσεις της ΡΕΑ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που παρουσιάστηκε η συνεργασίας της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής με το διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Georges-Pompidou με έδρα το Παρίσι.img_1876
Την τελετή τίμησαν με χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Τσιάρας και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ανεμοδουρά. Ο κ. Τσιάρας δήλωσε «Πρωτοβουλίες όπως η συμφωνία συνεργασίας της ΡΕΑ με το Georges-Pompidou δίνουν ευκαιρία στους Έλληνες ιατρούς να αναζητήσουν στη χώρα τους σημαντικές προκλήσεις και να μοιραστούν κορυφαία επιστημονική γνώση, εξειδίκευση και εμπειρία στον τομέα τους. Θα ήθελα να συγχαρώ τη ΡΕΑ που πρωτοπορεί και κάνει πράξη το όραμά της για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας».

img_1912

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΡΕΑ, κ. Νικόλαος Λοΐσιος είπε «Είναι στρατηγική επιλογή μας να επενδύουμε σε διεθνείς επιστημονικές συνεργασίες και δράσεις εξωστρέφειας, που αποσκοπούν στη διαρκή επιμόρφωση των ιατρών μας, μέσα από την ανταλλαγή γνώσης, τη διδασκαλία και την ιατρική έρευνα, που αποτελούν θεμέλιο για τη διεθνή επιστημονική καταξίωση της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής μας ».

img_1814

Ο καθηγητης Fabrice Lecuru, εκπρόσωπος του Georges-Pompidou με την σειρά του χαιρέτισε την συνεργασία και ανέφερε πως «τo Νοσοκομείο Georges- Pompidou, μέλος των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Paris Ouest, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και προηγμένα νοσοκομεία της Ευρώπης, που παρέχει μια ολοκληρωμένη γκάμα ιατρικών υπηρεσιών. Το Georges-Pompidou διαθέτει ειδικό τμήμα Έρευνας, με 10 ερευνητικά προγράμματα και διεθνείς συνεργασίες και με άλλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Μεσογείου. Όπως το Πρότυπο Διαγνωστικό Κέντρο Μαστού της ΡΕΑ, έτσι και το Georges-Pompidou διαθέτει ένα εξειδικευμένο τμήμα, αφιερωμένο στην πρόληψη νεοπλασιών, όπου υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται εξετάσεις, βιοψία και διάγνωση μέσα σε μόλις μια ημέρα!».

img_1695
Ο καθ. Στέφανος Ζερβούδης, χειρουργός γυναικολόγος μαστολόγος, συνεργάτης της ΡΕΑ, προλόγισε λέγοντας «Είμαι ελληνογάλλος χειρουργός μαστολόγος στο Ρέα και Αναπληρωτής Καθηγητής πανεπιστήμιου στην Γαλλία. Αυτή η διπλή μου ιδιότητα μου έδωσε την δυνατότητα να δημιουργηθεί αυτή η συνεργασία για την οποία είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να την χαιρετίσουμε. Σήμερα και επίσημα πλέον σας παρουσιάζουμε την συνεργασία της κλινικής μας με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο G.POMPIDOU του Παρισιού, μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σε ερευνητικό και διδακτικό επίπεδο και ευελπιστούμε ότι θα εξελιχτεί και σε άλλους τομείς : ιατρικα συμβούλια, επιστημονική συνεργασία μεταξύ ιατρών . Είναι μια συνεργασία που ως κλινική μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους που την έχουμε καταφέρει αλλά και εμένα προσωπικά με γεμίζει χαρά λόγο της γαλλικής μου καταγωγής.». Τέλος παρουσίασε το μοντέλο της συνεργασίας, αναφέροντας ότι «πρόκειται πρωτίστως για συνεργασία σε ερευνητικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο διδασκαλίας, που θα πραγματοποιείται με αμφίδρομες επισκέψεις καθηγητών και ιατρών των δύο νοσοκομείων Η Ρέα ακολουθεί μια συνεχιζόμενη ανοδική πορεία κάνοντας επενδύσεις σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, αλλά με ευαισθησία για τον άνθρωπο και την κοινωνία. με αυτή όμως την συνεργασία της αποδεικνύει ότι ακολουθεί και ένα καινούργιο δρόμο ευρωπαϊκής καταξίωσης . μέσα από αυτή την συνεργασία ευελπιστούμε σε άνοδο του επιστημονικού και τεχνικού μας επιπέδου καθώς και σε μια αναβάθμιση των υπηρεσιών μας προς όφελος των ασθενών και του νοσοκομείου μας.». Ο καθ. Στέφανος Ζερβούδης δήλωσε «Είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε τη γνώση, να εξελισσόμαστε συνεχώς και να γινόμαστε καλύτεροι. Κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, η συνεργασία μας με το διεθνούς φήμης Νοσοκομείο Georges-Pompidou ελπίζουμε πως είναι μόνο η αρχή τέτοιων στρατηγικών συνεργασιών».

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της Ελληνογαλλικής Κοινότητας, της πολιτικής σκηνής, αλλά και μέλη της Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

kosmos