Καθ. Γεώργιος Τσακίρης

Ογκολόγος Ακ/θεραπευτής

ΤΗΛ.6944500088

email[email protected]


Γεννήθηκα στις 20/4/1951 στον Πειραιά και μαθήτευσα την στοιχειώδη πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο 90 Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.  Ξεκίνησα και επεράτωσα την μέση εκπαίδευση στο γυμνάσειο και κατόπιν λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στην Νέα Σμύρνη απ’ όπου αποφοίτησα το ακαδημαϊκό έτος 1968-1969.

Τις πανεπιστημιακές μου σπουδές τις έκανα στην Ιταλία.  Αποφοίτησα από την Ιατροχειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου Gabriele d’Annunzio στο Chieti Ιταλιάς στις  14/4/1983.

Υπηρέτησα το στράτευμα από τον Αύγουστο 1983 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ως Γραφέας Ιατρός και κατόπιν απολύθηκα λόγω σχετικής νομοθεσίας περί στρατευμένων γονέων άνω των δύο τέκνων που αναγράφεται στο πιστοποιητικό τύπου Α.

Τον Νοέμβριο του 1983 ξεκίνησα ειδικότητα εργαζόμενος σαν εσωτερικός βοηθός στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Ν.Ι.Μ.ΙΤ.Σ.  Υπηρέτησα επί ένα έτος και επτά μήνες εκπαιδευόμενος κυρίως στο καρκίνο του δέρματος, ενώ συγχρόνως δύο φορές την εβδομάδα συμμετείχα στο εξωτερικό ιατρείο της χημειοθεραπείας υπό την καθοδήγηση του κου. Δημ. Σκάρλου, νυν Διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.  Τον υπόλοιπο χρόνο της εξειδίκευσης μου τον έκανα στην Ακτινοθεραπευτική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιώς «ΜΕΤΑΞΑ» όπου εκπαιδεύτηκα στην Κλινική Ογκολογία και την Ακτινοθεραπεία.

Οι εξετάσεις μου για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία μετά το πέρας 4χρονης εκπαίδευσης, έλαβαν χώρα τον Ιούνιο του 1988 και εκρίθησαν λίαν ικανοποιητικές με αποτέλεσμα να δεχθώ τα συγχαρητήρια του καθηγητή της έδρας του Πανεπιστημίου Αθηνών κου. Κ. Παπαβασιλείου, ο οποίος υπήρξε ο βασικός εξεταστής μου.

Από τον Σεπτέμβριο του 1989 μέχρι σήμερα διδάσκω τέσσερα γνωστικά αντικείμενα στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας αρχικά στην βαθμίδα του Έκτακτου Επίκουρου Καθηγητή, στην συνέχεια Τακτικού Επίκουρου Καθηγητή και από το 1996 και μετά στην βαθμίδα του Τακτικού Καθηγητή Α’ κατόπιν μετεξέλιξης μου η οποία ενεκρίθει από το Υπουργείο Παιδείας.

Από το 1995 έως το 2000 διετέλεσα προϊστάμενος του Τμήματος Ακτινολογίας – Ραδιολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.  Τον Ιούλιο του 2000 κατόπιν εκλογών αναδεικνύομαι υπεύθυνος Β’ Ομάδος Μαθημάτων (Ακτινοθεραπείας – Ραδιοβιολογίας – Φυσικής Ιατρικής).

Τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία διδάσκω είναι:  Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και Ακτινική Βιολογία από βιβλίο που έγραψα μαζί με τον κ. Ν. Θρουβάλα, Διευθυντή της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» με τίτλο Στοιχεία Ακτινοβιολογίας και Ακτινοθεραπευτικής Oογκολογίας,” (Εκδόσεις ΛΙΤΣΑΣ), Αθήνα 1990.  Επίσης έχω γράψει βιβλίο με τίτλο Linfomi e Pseudolinfomi del Tratto Gastrointestinale στο Chieti Ιταλίας το 1983.

Άλλο επίσημο συγγραφικό μου έργο, Θεμελιώδεις Αρχές Ακτινικής Βιολογίας,” διδάσκεται στο 30 εξάμηνο των Τ.Ε.Ι. Αθήνας κατόπιν έγκρισης την οποία έλαβε από την ανάλογη ελεγκτική επιτροπή του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.  Το έτος 2000 συγγράφω βιβλίο δύο τόμων αποτελούμενο από 800 σελίδες με τίτλο Η Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία,” (Εκδόσεις ΛΙΤΣΑΣ), Αθήνα 2000.  Το βιβλίο αυτό, σύμφωνα με μαρτυρίες επιφανών συναδέλφων μου, είναι από τα σοβαρότερα δοκίμια στον Ευρωπαϊκό χώρο, σε ότι αφορά την θεωρεία την πράξη και την πυρηνική φυσική της ακτινοθεραπευτικής και της παθολογικής ογκολογίας, και εμπεριέχει το σύνολο της ύλης της ραδιοβιολογίας.  Τέλος, το συγγραφικό μου έργο αποτελούμενο από πέντε εκδόσεις, ολοκληρώνεται από την έκδοση της διδακτορικής μου διατριβής που έχει τίτλο Συνδυασμός Συντηρητικής Χειρουργικής και Ριζικής Ακτινοθεραπείας στην Αντιμετώπιση των Κακοήθων Όγκων της Ουροδόχου Κύστης,” η οποία διατριβή με ανακηρύσσει διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα βιβλία αυτά διδάσκονται στους φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα , καθώς επίσης και στους φοιτητές του EUROPEAN UNIVERSITY OF CYPRUS στην Κύπρο.

Στα πλαίσια της ανώτατης εκπαίδευσης, είμαι Καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Ακτινική Βιολογία» καθώς και στο νέο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιατρική Φυσική με γνωστικό αντικείμενο «Κλινική Ακτινοθεραπεία».

Τελώ Διευθυντής του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού «ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ στην Ογκολογία, Ακτινοδιάγνωση, Πυρηνική Ιατρική,» (ISSN 1108-7455 Φ.Ε.Κ. 813/Β/9-5/2008) και υπεύθυνος ύλης στην κριτική επιτροπή για τα θέματα ογκολογίας του περιοδικού.

Επί σειρά ετών διατέλεσα Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. (Ι.Κ.Υ.) στον τομέα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Ραδιοβιολογίας.

Εκλύθειν από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου σαν Μέλος της κριτικής επιτροπής για την αξιολόγηση του Τμήματος Ακτινολογίας –Ακτινοθεραπείας του European University of Cyprus.

Μετεκπαιδευθείς στην Ενδοχειρουργική Ακτινοθεραπεία (Radioterapia Intraoperatoria) στο Ογκολογικό Κέντρο, Centro Tumori, του Μιλάνου, υπό τον Καθηγητή Umberto Veronesi.

Είμαι Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και της Ελληνικής Ομάδας Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Επιστημονικός Συνεργάτης των Κέντρων Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ και της Euromedica.  Μέλος του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου Κινέτας (Δήμου Μεγάρων Αττικής)

Οι σημαντικότερες ερευνητικές εργασίες, διδακτικές εμπειρίες, επιστημονικές ανακοινώσεις, επιστημονικές δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε συνέδρια και εταιρείες και γενικότερα το επιστημονικό μου έργο παρατίθεται τμηματικά κατωτέρω.

Ι  ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΣ 

ΛΟΙΠΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Λήψη της Ιατρικής Ειδικότητας “Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αρεταίειον Νοσοκομείο Αθηνών), Καθηγητής Κ. Παπαβασιλείου, Ιούνιος 1988.

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΣ συνίσταται:

Νοσηλευτικόν Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.)

Ιατρός Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος από 18/11/1983 έως 27/5/1985

Γενικό Περιφερειακό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά (ΜΕΤΑΞΑ)

Ιατρός Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος από 12/8/1985 έως 16/5/1988

Ι.Κ.Α. ΑΘΗΝΩΝ

Ιατρός Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος από 30/8/1988 έως 31/12/1996

Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ

Ιατρός, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος από 12/5/1995 έως σήμερα

Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ

Έκτατος Επίκουρος Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Ακτινικής Βιολογίας από 9/1989 έως 2/1993.

Δοκιμαστική διετής θητεία ως Τακτικός Επίκουρος Καθηγητής από 2/1993 έως 26/6/1995 οπότε γίνεται η μονιμοποίηση μου ως Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Ακτινικής βιολογίας.

Υπηρετώ το Ίδρυμα ως Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής έως τις 17/7/1996 οπότε και μετεξελίσσομαι σε Τακτικό Καθηγητή Α’ Βαθμίδος με τον βαθμό του οποίου εξακολουθώ έως σήμερα να διδάσκω στο Ίδρυμα.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στην Διεγχειρητική Ακτινοθεραπεία, Ευρωπαϊκό Κέντρο Ογκολογίας, Μιλάνο Ιταλίας, Ιούλιος 2001.

ΙΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Από το 1993 μέχρι σήμερα υπηρετώ στην θέσεις των ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ έως σήμερα.  Συμμετέχω ως Μέλος στην Επιτροπή Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων  του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στην Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης των Φοιτητών του Τμήματος Ακτινολογίας-Ραδιολογίας, ως Πρόεδρος στην Επιτροπή Επαγγελματικών Δικαιωμάτων  και ως Αναπληρωματικό Μέλος στην Υγειονομική Επιτροπή Σίτισης των Φοιτητών.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ και ΥΠΕΥΘΝΟΣ ΎΛΗΣ του επιστημονικού περιοδικού “AΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,” ISSN 1108-7445.

III ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

“Συνδυασμός Συντηρητικής Χειρουργικής και Ριζικής Ακτινοθεραπείας στην Αντιμετώπιση των Κακοήθων Όγκων της Ουροδόχου Κύστης,” Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Κ. Παπαβασιλείου, Αθήνα 1990.

ΔΙΠΛΟΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

“Linfomi e Pseudolinfomi del Tratto Gastrointestinale,” Chieti Ιταλίας.

IV ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από τον Σεπτέμβριο του 1989 μέχρι σήμερα διδάσκω ανελλιπώς τέσσερα μαθήματα στο τμήμα Ακτινολογίας-Ραδιολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, αρχικά σαν Έκτακτος Επίκουρος Καθηγητής κατόπιν σαν Τακτικός Επίκουρος Καθηγητής και τέλος από το 1996 μετά από μετεξέλιξή μου η οποία ενεκρίθη από το Υπουργείο Παιδείας σαν Τακτικός Καθηγητής Α’ βαθμίδος.

Η ύλη όλων των γνωστικών αντικειμένων τα οποία έχω αναλάβει στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας (Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία Ι – Ακτινική Βιολογία, Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία ΙΙ –  Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία ΙΙΙ, θεωρία και νοσοκομειακή εξάσκηση) διδάσκονται από επιστημονικά βιβλία τα οποία έχω γράψει σε συνεργασία με συναδέλφους, των οποίων τους τίτλους και την έκδοση παραθέτω κατωτέρω.

V ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

α) Βιβλίο με τίτλο “Linfomi e Pseudolinfomi del Tratto Gastorintestinale” εκδίδω σαν διπλωματική μου διατριβή στο Chieti Ιταλίας το 1983.

β) Βιβλίο με τίτλο “ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ” συγγράφω το έτος 1990 στην Αθήνα και το εκδίδω μέσω του εκδοτικού οίκου «Λίτσας».

Το ως άνω βιβλίο εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στην ανώτατη εκπαίδευση.

γ) Βιβλίο με τίτλο “ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΚΤΙΝΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ” συγγράφω το 1993 το οποίο εγκρίνεται από τριμελή επιτροπή καθηγητών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και διδάσκεται στην ανώτατη εκπαίδευση.

δ) Βιβλίο με τίτλο “ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ” συγγράφω το έτος 2000 και το εκδίδω μέσω του εκδοτικού οίκου «Λίτσας» στην Αθήνα.  Το βιβλίο αυτό σύμφωνα με μαρτυρίες επιφανών συναδέλφων είναι από τα σοβαρότερα δοκίμια στο Ευρωπαϊκό χώρο, αποτελείται από δύο τόμους των 400 σελίδων έκαστος και περιλαμβάνει την θεωρία, την πράξη και την Πυρηνική Φυσική της Ακτινοθεραπείας, την Παθολογική Ογκολογία όπως επίσης και το σύνολο της ύλης της Ακτινοβιολογίας.   Το ως άνω βιβλίο κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας αντικατέστησε το παλαιότερο βιβλίο στην διδάσκεται στην ανώτατη εκπαίδευση.

ε) Βιβλίο με τίτλο “ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΟΓΚΩΝ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ” σαν έκδοση της διδακτορικής μου διατριβής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

στ) Βιβλίο με τίτλο “ΡΑΔΙΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” συγγράφω με τον Ογκολόγο Πάρη Κοσμίδη και διδάσκεται στην ανώτατη εκπαίδευση.

VI ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

1) 100 Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, Αθήνα, Μάιος 1984.

2) 60 Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο, Αθήνα, 10-13/4/1986.

3) 10 Πανελλήνιο Συνέδριο Προληπτικής Ιατρικής Αθλητών, Αθήνα 6-9/10/1988.

4) Α’ Ειδικό Σεμινάριο “Άθληση και Ιατρική,” Αθήνα, 10/5/1989.

5) 10 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Θεσσαλονίκη, 24-27/8/1989, με διεθνή συμμετοχή.

6) Φλωρεντία, 18 Οκτωβρίου 1989 επίσημα προσκεκλημένος στο Παν-Ιταλικό Συνέδριο της S.A.R.O., αντίστοιχης Ακτινοθεραπευτικής Εταιρίας των Ιταλών, απεύθυνα χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας και συμμετείχα στο συνέδριο από 18-21/10/1989 στο Montecatini της Φλωρεντίας.

7) European School of Oncology:  “Advances in Clinical Oncology,”

Λουτράκι, 4-6/5/1989.

8) Α’ Πανελλήνιο Διεταιρικό Ιατρικό Συνέδριο, “Περιεγχειριτική Αντιμετώπιση των Νεοπλασιών του Κατώτερου Αναπνευστικού Συστήματος,” Αθήνα, 9-10/12/1989.

9) 30 Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας, Αθήνα, 24-26/1/1991.

10) 20 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Αθήνα 26-29/9/1991.

11) Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας (ESO) με θέμα: “Η Ογκολογία στην Επόμενη Δεκαετία.  Συνδυασμός Θεραπειών,” Αθήνα, 9-21/11/1992.

12) Διεθνές – 30 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Αθήνα 23-36/9/1993.

13) Στρογγυλή Τράπεζα στα πλαίσια του προγράμματος επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο:  “Η Θεραπεία του Καρκίνου Σήμερα,” Αθήνα, 29/4/1993.

14) E.S.T.R.O. (European Society for Therapeutic Radiology and Oncology).  Teaching Course on “Modern Brachytherapy Techniques,” Αθήνα, 28/3-1/4/1993.

15) Συνέδριο Εργασίας με θέμα:  “Εξελίξεις στην Ογκολογία.  Προφύλαξη και Διατήρηση Οργάνων,” Ηράκλειο Κρήτης, 3-15/5/1994.

16) International Congress for Cancer, Athens, 22-26/6/1994, (Hellenic Society Against Lung Cancer).

17) E.S.T.R.O. (European Society for Therapeutic Radiology and Oncology).

“Role of Radiotherapy in the Management of Cancer,” Athens, 23-27/10/1994.

18) Συνέδριο Εργασίας με θέμα:  “Εξελίξεις στην Ογκολογία.  Υποστηρικτική και Ανακουφιστική Αγωγή του Καρκινοπαθούς.”  Πανεπιστήμιο Πάτρας, Ρίο, 10-11/12/1994.

19) Συνέδριο Εργασίας με θέμα:  “Εξελίξεις στην Ογκολογία.  Νεώτερες Διαγνωστικές και Θεραπευτικές Μέθοδοι,” Θεσσαλονίκη, 14-16/4/1995.

20) 80 Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας, Αθήνα, 9-12/11/1995.

21) Συνέδριο Εργασίας με θέμα: “Εκτίμηση του Παρελθόντος και Χαρτογράφηση του Μέλλοντος της Ογκολογίας,”  Φόδελε, Ηράκλειο Κρήτης, 25-29/9/1996.

22) 40 Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας, Φόδελε, Ηράκλειο Κρήτης, 25-29/9/1996.

23) 40 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με διεθνή συμμετοχή, Συνεδριακό Κέντρο Βάρκιζας, 1996.

24) Συνέδριο – Σεμινάριο του Τμήματος Ραδιολογίας-Ακτινολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με τίτλο:  “Νεώτερες Εξελίξεις στην Επείγουσα και Συστηματική Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία – Τεχνολογικός Εξοπλισμός του Ακτινοθεραπευτικού Εργαστηρίου,” Αμφιθέατρο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Απρίλιος 1996.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής:  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Ομιλία με τίτλο:  “Επείγουσα Ακτινοθεραπεία,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

25) Ενεργή συμμετοχή, οργανωτική και διδακτική σε ΔΙΕΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, οργανωμένο από την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ραδιολογίας-Ακτινολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

26) 10 Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ραδιολόγων Ακτινολόγων, Ιωάννινα 1997, (Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής) μου αποδίδεται πλακέτα από τον Σ.Τ.Ρ.Α.Ε.Π.Τ.

27) Συνέδριο με θέμα: “Κλινική Στρατηγική της Ακτινοθεραπείας του 2000,”  (Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής), Ναύπλιο, 12/1998.

28) Συμμετοχή σε ερευνητική εργασία Ευρωπαϊκού Προγράμματος, χρηματοδοτούμενο με θέμα:  “Την Εξομοίωση της Ακτινοθεραπείας (Simulation),”  T.E.I. Αθήνας, 1999.

29) 10 Σεμινάριο Τεχνολόγων Ακτινολογικών Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος, Έδεσσα, 27-28/11/1999.

30) 50 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με διεθνή συμμετοχή, Θεσσαλονίκη, 1999.

31) Δορυφορικό Συμπόσιο “Ακτινοτεχνολογία,” Θεσσαλονίκη, 1999.

32) 20 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοτεχνολογίας με διεθνή συμμετοχή (Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής), Αθήνα, 25-27/5/2000.

33) Συμπόσιο με Θέμα:  “TO ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΑΝ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ,”  Ρώμη Ιταλίας, Ιούνιος 2000.

34) “H Νοσηρότης των Ακτινοπλασματικών Θεραπειών,” Συμπόσιο του Balkan School of Oncology και της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτική Ογκολογίας, Καρπενήσι, 1-2/12/2000.

35) Συμπόσιο Ελληνικής Ομάδας Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Καρπενήσι, 3/12/2000.

36) Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:  “Έχει Αυξηθεί η Επιβίωση στους Τέσσερεις Συνηθέστερους Ανθρώπινους Καρκίνους,” Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, 5/4/2001.

37) Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:  “Θεραπευτικές Αντιμετωπίσεις στους Καρκίνους Κεφαλής Τραχήλου και Τραχήλου Μήτρας,” Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, 31/5/2001.

38) Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:  “Νέα Δεδομένα στην Συντηρητική Θεραπεία του Μαστού,”  Αίθουσα Διαλέξεων Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, 16/1/2001.

39) Εξειδίκευση στην Διεγχειρητική Ακτινοθεραπεία, Ευρωπαϊκό Κέντρο Ογκολογίας, Μιλάνο Ιταλίας, Ιούλιος 2001.

40) World Society for Breast Health, Istanbul, Turkey 22-26/9/2001.  (Συμμετοχή σε δύο εργασίες που έχουν εγκριθεί από την Οργανωτική Επιτροπή).

41) 60 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με διεθνή συμμετοχή, Πάρος 27-30/9/2001.

42) Δορυφορικό Συμπόσιο Ακτινοτεχνολογίας, Πάρος 30/9/2001, (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής).

43) 190 Συνέδριο της Γαλλικής Εταιρίας Μαστολογίας, Γαλλία, Οκτώβριος 2001, (συμμετοχή σε εργασία).

VII ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

60 Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο, Αθήνα 10-13/4/1986,“Η Ακτινοθεραπεία στον Καρκίνο του Ρινοφάρυγγα,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Π. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ

10 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Θεσσαλονίκη, 24-27/8/1989.  Ομιλία:  “Εφαρμογές της Επεμβατικής Ακτινολογίας στους Όγκους του Ουρογεννητικού Συστήματος,” Πρόεδρος:  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Ομιλητής:  Κ. ΓΙΑΒΡΟΓΛΟΥ.

30 Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας, Αθήνα, 24-26/1/1991.

α) “Συνδυασμός Χειρουργικής Ακτινοθεραπείας και Ορμονοθεραπείας σε Προχωρημένο Καρκίνο του Μαστού,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΓΡ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ.

β) “Ανάλυση 252 Περιπτώσεων Καρκίνου του Μαστού που Υπεβλήθησαν σε Χειρουργική Επέμβαση και Ακολούθως σε Ακτινοθεραπεία,” ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Μ. ΜΠΟΥΦΗ.

20 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Αθήνα, 26-29/9/1991.

α) “Προφυλακτική Ακτινοβόληση Εγκεφάλου σε Ασθενείς με Μικροκυτταρικό Ca Πνεύμονος,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΓΡ.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ

β) “Βελτίωση στην Ισοκεντρική Μέθοδο κατά την Ακτινοβόληση

Μαστού ή Θωρακικού Τοιχώματος,” A. ΚΑΤΣΕΝΗΣ,

ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Γ. ΒΡΑΧΙΟΛΑΣ.

Ομιλία στο Σεμινάριο για τα Τ.Ε.Ι. :  “Αρχές Ακτινοθεραπείας,”

  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

30 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με διεθνή συμμετοχή, Αθήνα 23-26/9/1993.

Στρογγυλή Τράπεζα:  “Η Εκπαίδευση των Σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολόγων Ραδιολογίας – Ακτινολογίας των Τ.Ε.Ι. Αθήνας στο Αντικείμενο της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.”

Συντονιστής: H. ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ

Εισηγητές: Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Β. ΠΟΛΥΖΩΗ

Στρογγυλή Τράπεζα στα πλαίσια του προγράμματος επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο:  “Η Θεραπεία του Καρκίνου Σήμερα,” Αθήνα, 29/4/1993.

Ομιλητές: Δρ. Δ. ΣΚΑΡΛΟΣ, Δρ. Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ, Δρ. Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ,

Γ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Προεδρείο Συνεδρίας Ελεύθερων Ανακοινώσεων,  Ε. ΦΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ, Γ. ΤΣΕΛΕΠΗΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Π. ΤΣΕΚΕΡΗΣ.

International Congress for Lung Cancer, Αθήνα, 22-26/6/1994

Working Team Session:  Lung Cancer – Radiotherapy, της Radiotherapeutic Oncology Society, με εισήγηση που είχε θέμα:   “Ακτινοθεραπεία σε Ασθενείς με Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο Πνεύμονος.”

Συνέδριο Εργασίας με θέμα:  “Εξελίξεις στην Ογκολογία.  Υποστηρικτική και Ανακουφιστικής Αγωγή του Καρκινοπαθούς,” Πανεπιστήμιο Πάτρας, Ρίο 10-11/1/1994.  Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Συμπόσιο: “Υποστηρικτική και Ανακουφιστική Αγωγή του Καρκινοπαθούς.”

Πρόεδρος: ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ομιλία με θέμα: “Τοξικότης της Ακτινοθεραπείας και η Αντιμετώπισή Της,”  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Συνέδριο Εργασίας με θέμα: “Εξελίξεις της Ογκολογίας.  Νεώτερες

Διαγνωστικές και Θεραπευτικές Μέθοδοι,”  Θεσσαλονίκη 14-16/5/1995.

Διάλεξη: “Καρκίνος του Δέρματος και Κακοήθες Μελάνωμα.  Ακτινοθεραπευτική Αντιμετώπιση.”

Εισηγητής: Π. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΔΗΣ

Πρόεδρος: Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

80 Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας, Αθήνα, 9-12/1995.

Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο:  “Σύγχρονες Απόψεις για την Συμβολή της 

Ακτινοθεραπείας στην Αντιμετώπιση των Όγκων του Γαστρεντερικού

Συστήματος.”

Πρόεδρος: Ν. ΘΡΟΥΒΑΛΑΣ

Ομιλητές: Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΓΡ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ι. ΚΟΥΒΑΡΗΣ, Β. ΤΣΑΚΑΛΟΣ, Ν. ΚΑΡΠΑΣΙΤΗΣ, Φ. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ.

 

Συνέδριο Εργασίας με θέμα:  “Εκτίμηση του Παρελθόντος και Χαρτογράφηση

του Μέλλοντος της Ογκολογίας,” Αθήνα 2-4/4/1996.

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Διάλεξη:  “Όγκοι του Μεσοθωρακίου και Ενδείξεις Ακτινοθεραπείας”

Εισηγητής:  Ν. ΘΡΟΥΒΑΛΑΣ

Πρόεδρος:   Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

4Ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας,

Φόδελε Κρήτης, 25-29/9/1996.

Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα:  “Προεγχειρητική Ακτινοθεραπεία”

Ομιλία με θέμα:  “Καρκίνος Ουροδόχου Κύστης,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

10 Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ακτινολόγων, Ιωάννινα 1997,

“Η Ακτινοθεραπευτική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Πνεύμονα”

10 Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ραδιολόγων – Ακτινολόγων,

Ιωάννινα, 1997.  Πρόεδρος Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα:

“Simulatοr  – και Ηλεκτρονιακή Θεραπεία.”

40 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Αθήνα, 9-12/10/1997.

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής:  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Ομιλία: “Ακτινοθεραπευτική Αντιμετώπιση του Καρκίνου των Όρχεων,”  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Ομιλία: “Η Συμβολή ης Ακτινοθεραπείας στον Καρκίνο του Προστάτη,”  M. ΜΠΟΥΦΗ, ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Π. ΒΑΡΒΕΡΗΣ, Α. ΚΟΥΒΕΛΗ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Ομιλία: “Προφυλακτική Ακτινοθεραπεία Εγκεφάλου σε Ασθενείς με Μικροκυτταρικό Καρκίνο Πνεύμονος,” A. KOYΒΕΛΗ, Μ. ΜΠΟΥΦΗ, Π. ΒΑΡΒΕΡΗΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Ομιλία: “Η Συμβολή της Ακτινοθεραπείας στην Αντιμετώπιση του Καρκίνου των Φωνητικών Χορδών,”

B. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Μ. ΜΠΟΥΦΗ, Π. ΒΑΡΒΕΡΗΣ, Α. ΚΟΥΒΕΛΗ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

50Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με διεθνή συμμετοχή

Θεσσαλονίκη, 1999, “Η Θεραπεία του Μη Μικροκυτταρικού Καρκίνου του Πνεύμονος,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

20 Πανελλήνιο Συνέδριο «ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με διεθνή συμμετοχή.

Αθήνα, 25-27/5/2000.

Στρογγυλή Τράπεζα: “Τεχνολογικός και Επιστημονικός Εξοπλισμός του Ακτινοθεραπευτικού Εργαστηρίου.”

20 Πανελλήνιο Συνέδριο «ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με διεθνή συμμετοχή.

Αθήνα, 25-27/5/2000.

Στρογγυλή Τράπεζα: “Νεώτερες Τεχνολογικές και Επιστημονικές Εξελίξεις στην Θεραπεία του Μαστού.”

Ομιλία με θέμα: “Η Τεχνική της Ακτινοθεραπείας στον Καρκίνο του

Μαστού,”   Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

20 Πανελλήνιο Συνέδριο «ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με διεθνή συμμετοχή.

Χαιρετισμός έναρξης του Συνεδρίου από τον Πρόεδρος της Επιστημονικής

Επιτροπής, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ.

20 Πανελλήνιο Συνέδριο «ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με διεθνή συμμετοχή.

Διάλεξη:  “Ακτινοθεραπεία Καλοηθών Παθήσεων.”

Συντονιστής: Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

20 Πανελλήνιο Συνέδριο «ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με διεθνή συμμετοχή.

Διάλεξη:  “Ακτινοθεραπεία με Διαμόρφωση της Έντασης της Δέσμης και  Αντίστροφος Σχεδιασμός Θεραπείας,”

Συντονιστής:  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

20 Πανελλήνιο Συνέδριο «ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με διεθνή συμμετοχή.

Διάλεξη: “Καρκίνος Ρινοφάρυγγα και Ακτινοθεραπεία, Δεδομένα και Απόψεις,”  Εμπειρία στο Π Π Γ Ν 1.

Συντονιστής: Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

50 Συνέδριο Εργασίας  με θέμα:  “Κλινική Στρατηγική στην Ακτινοθεραπεία του

 2000.” Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ρώμη Ιταλίας, Ιούνιος 2000, “Αιτιοπαθογέννηση του Καρκίνου του Πνεύμονα και Συσχέτιση Αυτού με το Κάπνισμα,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

World Society or Breast Health, Istanbul, Turkey, 22-26/9/2001

a) Oral Presentation: “Mammary Pump:  Technique for Obtaining

  Cells in Breast Tumors.”

b) Poster: “Interstitial Hyperthermia and Brachytherapy

in the Conservative Management of Breast Cancer.”

Συμμετοχή στις ως άνω δύο εργασίες.

60 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας  με διεθνή συμμετοχή,

Πάρος, 27-30/9/2001.

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Δορυφορικού Συμποσίου

Ακτινοτεχνολογίας.

Ομιλία με θέμα: “Διεγχειρητική Ακτινοθεραπεία”

Ομιλία με θέμα: “Τηλεακτινοθεραπεία του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας”

190 Συνέδριο της Γαλλικής Εταιρίας Μαστολογίας, 10/2001.

Εργασία: “Notre Pompe Mammaire Technique Complementaire pour le Diagnostic des Tumeurs Mammaires,”

Σ. ΖΕΡΒΟΥΔΗΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

1/2001 Αίθουσα Διαλέξεων Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ

α)  ΟΜΙΛΗΤΗΣ:  «Νέα Δεδομένα στην Συντηρητική Θεραπεία του        Καρκίνου του Μαστού»

5/2001 Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς ΜΕΤΑΞΑ

Ημερίδα με θέμα:  «Θεραπευτικές Αντιμετωπίσεις του Καρκίνου         Κεφαλής Τραχήλου και Τραχήλου Μήτρας»

α)  Δίπλωμα Συμμετοχής

9/2001 Πάρος

Πανελλήνιο Ακτινοθεραπευτικό Συνέδριο

α)  ΟΜΙΛΗΤΗΣ:  «Τηλεακτινοθεραπεία του Καρκίνου τουΤραχήλου         Μήτρας»

β)  Συμμετοχή στην ομιλία:  «Το Laser Co2 στις in situ Βλάβες του Τραχήλου της Μήτρας»

γ)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Οργανωτικής Επιτροπής του Δορυφορικού Συμποσίου

του τμήματος Ακτινολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας

11/2001 Divani Caravel Αθήνα

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας

α)  Δίπλωμα Συμμετοχής

2001 Αμφιθέατρο Νοσοκομείου Υγεία

Συνέδριο Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Νοσ. Υγεία

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα:  «Ογκολογικά Πρωτόκολλα Ε.Μ.Π.»

3/2002 Ξενοδοχείο Αstir Palace (Βουλιαγμένη)

Ιατρικό Συμπόσιο Νοσοκομείου Υγεία με θέμα:  «Πρόοδοι στην Τεχνολογία της Ακτινοθεραπείας του Καρκίνου του Πνεύμονος – Σύμμορφος (C.R.T.) και Σύμμορφος με Διαμορφούμενη Ένταση Δέσμης Ακτινοθεραπεία (I.M.R.T)

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα:  «Από την Κλασσική                  Ακτινοθεραπεία στην Σύμμορφο και την Ι.Μ.R.T.)

5/2002 Μύκονος

Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

με θέμα:  «Ποιότητα Ζωής – Μεταστατική Νόσος»

α)  Δίπλωμα Συμμετοχής

6/2002 Bucharest, Romania

Parliament Palace

2nd Regional I.S.P.N.E. Congress

α)  Δημοσίευση με θέμα:  “Breast Cancer and Psycho-Hormonal        Factors”

9/2002 Θεσσαλονίκη

Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, από το                                                 Γονίδιο στην Θεραπεία»

α)  Δίπλωμα Συμμετοχής

9/2002 ΑΙΓΛΗ Ζαππείου, Αθήνα

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελανώματος

α)  Δίπλωμα Συμμετοχής

11/2002 Αθήνα

Συνέδριο Νοσοκομείου Υγεία με θέμα:  «Ο Καρκίνος του Προστάτη, Βήματα Μπροστά με την Πρόοδο στην Τεχνολογία της Ακτινοθεραπείας – C.R.T. και C.R.T.-I.M.R.T.

α)  Ομιλία με θέμα:  «Δημιουργία Νομογραμμάτων για Πρόβλεψη           Θεραπευτικής Επιτυχίας μετά από Ριζική          Προστατεκτομή ή Ριζική Ακτινοθεραπεία»

1/2003 Ιωάννινα

Χειμερινή Ημερίδα

Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Α.Ο.)

με θέμα:  «Λοιμώξεις στην Ογκολογία»

α)  Δίπλωμα Συμμετοχής

1,2 & 3/2003 Μία σειρά διαλέξεων στο Κέντρο Υγιεινής Προϊόντων και Ενημέρωσης

Δήμος Βύρωνα με θέματα:

α)  «Ο Καρκίνος Σήμερα»

β)  «Ο Καρκίνος του Μαστού»

γ)  «Ο Καρκίνος του Προστάτη»

3/2003 Ξενοδοχείο Caravel (Αθήνα)

Πρώτο Διεταιρικό Αντικαρκινικό Συνέδριο

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα:  «Η Εξομοίωση στην        Ακτινοθεραπευτική Πράξη»

β)  Δημοσίευση της Στρογγυλής Τραπέζης στα Πρακτικά του       Συνεδρίου

6/2003 Χανιά Κρήτης

Θερινή Διημερίδα με θέμα:  «Όγκοι Πυέλου-Καρκινικός Πόνος»

α)  Δίπλωμα Συμμετοχής

10/2003 Αθήνα

Πρώτο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ακτινοτεχνολογίας

α)  Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής

β)  ΟΜΙΛΗΤΗΣ με θέμα:  «Διάγνωση και Θεραπεία του Καρκίνου του                                              Μαστού»

11/2003 Αθήνα

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Ελλάδος

α)  Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής

β)  Γενικός Γραμματέας του Συνεδρίου

γ)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Συνήθεις Κατηγορίες Κινητικής Αναπηρίας-Αντιμετώπιση

11/2003 Candia Maris  Ηράκλειο, Κρήτης

Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας

α)  Δίπλωμα Παρακολούθησης

12/2003 Ναύπλιο

Πρώτη Επιστημονική Ημερίδα Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

με θέμα:  «Υποστηρικτικές Αγωγές στην Ογκολογία, Δυνατότητες Περιορισμοί της Ταυτόχρονής Ακτινο-Χημειοθεραπείας»

α)  Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής

β)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα:

«Συνδυασμός Ογκολογικών Θεραπειών στον Καρκίνος της Μήτρας»

1/2004 Καμένα Βούρλα

Συνέδριο με θέμα:  «Ο Ρόλος του Εκπαιδευτή και Εκπαιδευόμενου στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία»

α)  Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου

β)  ΟΜΙΛΗΤΗΣ: «Ποιοτική Αναβάθμιση της Ειδικότητας»

2/2004 Αμφιθέατρο Νοσοκομείου ΜETROPOLITAN

Συμπόσιο της Επιστημονικής Εταιρείας και της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan με θέμα:

«Καρκίνος του Μαστού (Δεδομένα – Αμφισβητήσεις)»

α) ΟΜΙΛΗΤΗΣ:  «Ο Ρόλος της Ακτινοθεραπείας στον Καρκίνο του      Μαστού»

5/2004 Hotel Aldemar, Ολυμπία

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με διεθνή συμμετοχή

α)  Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου

β)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Οργανωτικής Επιτροπής του Δορυφορικού       Συμποσίου

γ)  ΟΜΙΛΗΤΗΣ: «Γενικές Αρχές της ΙΜRΤ Aκτινοθεραπείας»

δ)  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στα πρακτικά του συνεδρίου της εργασίας του          Γιώργου Τσακίρη:  «Ακτινοθεραπεία με Πεδία Διαμορφούμενης                                     Έντασης»

10/2004 Fifth Congress (B.U.ON) Beograd

α)  Συμμετοχή στην Ομιλία “The Contribution of Radiation Treatment in Pancreatic Cancer”

11/2004 Καμένα Βούλα

Δεύτερη επιστημονική ημερίδα με θέμα “Νεώτερες Εξελίξεις στην Ογκολογία” από την Ελληνική Ομάδα Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Ε.Ο.Κ.Α.Ο.)

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ της επιστημονικής επιτροπής

β)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα “Νεώτερες Τεχνικές στον       Σχεδιασμό της Ακτινοθεραπείας”

11/2004 Συνεδριακό Κέντρο Hotel Candia Maris, Ηράκλειο Κρήτης

12ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας

α)  ΠΠΟΕΔΡΟΣ Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα “Θεραπευτική      Αντιμετώπιση των Όγκων του ΚΝΣ”

12/2004 Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “ATTIKON”

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ραδιολογίας Ακτινολογίας

α)  ΠΠΟΕΔΡΟΣ της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου

β)  ΟΜΙΛΗΤΗΣ σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Ακτινοθεραπεία”

2004 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο Επιστημονικό Περιοδικό “Journal of Cellular and Molecular Medicine” (an international journal).

Θέμα δημοσίευσης:  “Topical Superoxide Dismutase Reduces Post- Irradiation Breast Cancer Fibrosis”

2004 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο Επιστημονικό Περιοδικό “Journal of Balkan Union  Oncology (B.U.ON.)”

Θέμα δημοσίευσης:  “The Contribution of Radiation Treatment in Pancreatic Cancer” 

1/2005 Καρπενήσι

Χειμερινή Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας  (Ε.Ε.Ε.) με θέμα «Θεραπευτικοί Ορίζοντες στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία» 

α)  Συμμετοχή παρακολούθησης

3/2005 Αθήνα

2ο Διεταιρικό Αντικαρκινικό Συνέδριο

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ  ΤΡΑΠΕΖΗΣ «Απεικονιστικές –      Διαγνωστικές – Θεραπευτικές Εξελίξεις στην Ογκολογία»

6/2005 Σύρος

Θερινή Διημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με θέμα «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» 

α) Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής

11/2005 Αθήνα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

15ο ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

α) ΠΡΟΕΔΡΟΣ Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα

«Νεότερες Απεικονιστικές Μέθοδοι»

12/2005 Αμφιθέατρο Τμήματος Ακτινολογίας-Ραδιολογίας Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Σεμινάριο «Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ανταλλαγών (ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ERASMUS-L. DA VINCI) και οι Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Τμήμα Ακτινολογίας-Ραδιολογίας»

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

2005 Το 2005 ο καθηγητής Γιώργος Τσακίρης χρίζετε μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗΣ  ΑΓΩΓΗΣ  ΤΟΥ  ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ  ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ 

2005 Hotel Divani Καλαμπάκα

3ο Επιστημονική Ημερίδα Ελληνικής Ομάδας Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με θέμα «Νέοι Ορίζοντες στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία»

α)  ΜΕΛΟΣ της επιστημονικής επιτροπής

β)  ΟΜΙΛΙΑ «Ιατρική και Ποίηση»

γ)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τραπέζης με θέμα

«Η Αντιμετώπιση του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου» 

2/2006 Hotel Divani, Καβούρι

Ιατρικό Συμπόσιο από Noσοκομείο ΥΓΕΙΑ associated with HARVARD MEDICAL INTERNATIONAL με θέμα «Δέκα Χρόνια Ποιοτικής Ακτινοθεραπείας για Ποιότητα Ζωής, Προσπάθεια Ίασης από τον Καρκίνο και Διατήρηση Ζωτικών Οργάνων.  3D Σύμμορφος και Σύμμορφος Ι.Μ.R.T. – γ Knife – Βραχυθεραπεία – PET/CT»

α)  ΟΜΙΛΙΑ με θέμα «Μετεγχειρητική Ακτινοθεραπεία στο DCIS (in                          situ Καρκίνο του Μαστού)

6/2006 Capsis Beach Hotel, Αγ. Πελαγία, Κρήτη

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με διεθνή συμμετοχή

α)  Μέλος της επιστημονικής επιτροπής

β)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Η Θεραπεία του      Καρκίνου του Προστάτη» 

γ)  ΟΜΙΛΙΑ με θέμα «Ενδείξεις στην Βραχυθεραπεία του Καρκίνου του      Προστάτη» 

δ)  ΟΜΙΛΙΑ με θέμα «Ακτινοθεραπευτική Αντιμετώπιση του      Γλωττιδικού Καρκίνου»

9/2006 LEDRA MARRIOTT HOTEL, Αθήνα

Hellenic-Turkish 2nd ESMO Advanced Course of Chemo radiation in Oncology

“Recent Advances of Chemo radiation in Oncology”

α)  ΜΕΛΟΣ της επιστημονικής επιτροπής

11/2006 Πανεπιστήμιο Πάτρας

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ραδιολόγων-Ακτινολόγων Ελλάδος Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.

α) Μέλος της επιστημονικής επιτροπής

11/2006 Βόλος

4η Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Ομάδας Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Βραχυθεραπεία      Προστάτη»

2/11/2006 Επιστημονική Εταιρεία του Νοσοκομείου METROPOLITAN

Συνεδριακό Αμφιθέατρο

α) ΟΜΙΛΙΑ με θέμα «Συνδυασμός Ογκολογικών Θεραπειών» 

30/11/2006 Επιστημονική Εταιρεία του Νοσοκομείου METROPOLITAN

Συνεδριακό Αμφιθέατρο

α) ΟΜΙΛΙΑ με θέμα  «MESOTΗELIOMA»

2006 Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, Αθήνα

Σεμινάριο Βασικής Εκπαίδευσης στον Μαγνητικό Συντονισμό

α)  Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής

2/2007 Hotel Galini, Kαμένα Βούρλα

Χειμερινή Ημερίδα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

3/2007 Ηotel XENIA, Βόλος

Διημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος

«ΜΕΛΑΝΩΜΑ:  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ» 

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Αντιμετώπιση του

    Μεταστατικού Μελανώματος» 

5/2007 Hotel POSEIDON, Λουτράκι

1ο Πειραϊκό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ογκολογίας

α)  Μέλος της επιστημονικής επιτροπής

β)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τράπεζας με θέμα  «Θεραπευτικής      Προσέγγιση Ασθενών Μετά από Αποτυχία της Θεραπείας Πρώτης     Επιλογής»

10/2007 Bari, Iταλίας

Συνέδριο της MANOSMED με θέμα “Advanced Course of Mastology” 

α)  Invited Speaker “Techniques and Indications of Radiotherapy in                                  Invasive Breast Cancer”

11/2007 Καμένα Βούρλα

5η Επιστημονική Ημερίδα Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

α)  Μέλος της επιστημονικής επιτροπής

β)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τράπεζας  με θέμα «Βέλτιστη Διαχείριση      του Καρκίνου του Ορθού με την Συμβολή της Πολυπαραγοντικής      Αντιμετώπισής»

2007 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο B.U.ON. Journal της Balkan Union of Oncology με τίτλο “Radiation Dermatitis: Implicating Factors, Clinical Aspect, Possible Prevention and Medical Care”

12/2007 Istanbul, Turkey

TURKISH-HELLENIC 3rd ADVANCED COURSE IN ORPHAN TUMORS

α)  Μέλος της επιστημονικής επιτροπής

6/2008 Αλεξανδρούπολη

Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

α)  Μέλος της επιστημονικής επιτροπής

10/2008 Αλεξανδρούπολη

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ακτινολόγων

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Γυναικολογικός      Καρκίνος»

β)  Μέλος της επιστημονικής επιτροπής

11/2008 Φλωρεντία, ΙΤΑΛΙΑ

Παν-Ιταλικό Συνέδριο της Ιταλικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Α.Ι.R.O)

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Ακτινοθεραπεία»

β)  Απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας      Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

2/2009 Athens HILTON, Αθήνα

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ της επιτροπής κρίσης των αναρτημένων ανακοινώσεων

β)  Συμμετοχή στο συνέδριο

9/2009 Αstir Palace, Αθήνα

1st Congress of the Mediterranean Multidisciplinary Oncology Forum (M.M.O.F.)

α)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τράπεζας με θέμα “Novel Therapeutic      Perspectives in Radiotherapy Techniques for Solid Tumors”

9/2009 Universitá TOR VERGATA, Ρώμη (ΙΤΑΛΙΑ)

CHRURGIA ONCOPLASTICA DELLA MAMMELLA

α)  ΟΜΙΛΗΤΗΣ “La Radioterapia e le Protesi Mammarie”

12/2009 Καλαμπάκα

7η Επιστημονική Ημερίδα Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

Στοχευμένες Θεραπείες στην Ογκολογία

α)  Μέλος επιστημονικής επιτροπής

β)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τράπεζας

«Θεραπεία και Αποκατάσταση στο Καρκίνο του Μαστού» 

γ)  Ομιλία με θέμα  «Επιπλοκές της Ακτινοθεραπείας στην Πλαστικής      Αποκατάσταση του Μαστού»

4/2010 Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Master «ΜΕΘ και Επείγουσα Νοσηλευτική»

Ο καθηγητής Γιώργος Τσακίρης διδάσκει την ενότητα «Στοιχεία Ακτινικής Βιολογίας» στα πλαίσια του μαθήματος «Διαγνωστικές και Θεραπευτικές Μέθοδοι στην Εντατική Θεραπεία»

5/2010 Westin Costa Navarino Hotel, Πύλος

Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

α)  Μέλος της επιστημονικής επιτροπής

β)  ΠΡΟΕΔΡΟΣ στρογγυλής τραπέζης «Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας»

VIII Δ Ι Α Λ Ε Ξ Ε Ι Σ

1)  “Ο Ρόλος της Νοσηλευτικής στην Θεραπεία του Καρκίνου,”  Νοσηλευτικής Σχολή Τ.Ε.Ι. Αθηνών, 13/11/1989.

2)  Οργάνωση της Ομιλίας με θέμα:  “Ακτινοβολίες και Λευχαιμία,”  Τμήμα Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, Τ.Ε.Ι. Αθήνας, 23/5/1990.

3)  Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:  “Ο Καρκίνος του Παχέος Εντέρου,” Αμφιθέατρο, Τ.Ε.Ι. Αθήνας, 29/5/1991.  Ομιλητές:  ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Χ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

4)   Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:  “Η Θεραπεία του Καρκίνου Σήμερα,” Αμφιθέατρο, Τ.Ε.Ι. Αθήνας, 29/4/1993, Ομιλητές:  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΓΡ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δ. ΣΚΑΡΛΟΣ, Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ, Γ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

5)  Μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Εταιρίας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Αντικείμενο:  “Ουροποιογεννητικό Σύστημα Άρρενος,” Αμφιθέατρο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, 8/5/1995.  Ομιλητές:  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ, Μ. ΜΠΟΥΦΗ, Ν. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

6)  Μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Εταιρίας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Αντικείμενο:  “Νεώτερες Εξελίξεις στην Επείγουσα και Συστηματική Ακτινοθεραπευτική-Ογκολογία.  Τεχνολογικός Εξοπλισμός Ακτινοθεραπευτικού Εργαστηρίου,” Αμφιθέατρο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, 21/3/1996, Ομιλητές:  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΓΡ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δ. ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΜΠΑΚΑΣ, Α ΜΠΑΝΓΚΟΥΣΛΙ, Λ. ΓΩΓΟΥ, Ι, ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΙΟΣ.

7)  10 Σεμινάριο Τεχνολόγων Ακτινολογικών Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος, Έδεσσα, 1999, “Ο Ρόλος του Τεχνολόγου – Ακτινολόγου στην Ακτινοδιάγνωση και Ακτινοθεραπεία Σήμερα.”

8)  Διάλεξη με θέμα:  “Ο Καρκίνος Σήμερα,” Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων, 1990.

9)  Διάλεξη με θέμα: “Πρόληψη και Θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού,” Δήμος Καισαριανής, 1997.

10)  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Χρηματοδοτούμενο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.), Εκπαιδευτική Διάλεξη σε συναδέλφους ιατρούς με θέμα:  “Η Τηλεακτινοθεραπεία του Καρκίνου του Μαστού,”  Αίθουσα Διαλέξεων Γενικού Κρατικού Νοσοκομείο Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς, 2000.

11)  Διάλεξη με θέμα:  “Νέα Δεδομένα στη Συντηρητική Θεραπεία του Μαστού,” Αίθουσα Διαλέξεων Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, 16/1/2001.

IX ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΓΚΡΙΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

1) ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Ι.Κ.Α., ISSN 1105-2295, τόμος 1, τεύχος 4, 12/1990,

“Ο Ρόλος της Ακτινοθεραπευτικής στην Αντιμετώπιση του Καρκίνου του

Παχέως Εντέρου,” Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ, ΓΡ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ,

Π. ΒΑΡΒΕΡΗΣ, Μ. ΜΠΟΥΦΗ.

2) ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Ι.Κ.Α., ISSN 1105-2295, τόμος 2, τεύχος 4, 12/1991,

“Η Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Δέρματος με Έμφαση στην

Ακτινοθεραπεία,” Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ, Κ. ΜΠΕΡΟΥΚΑΣ, ΓΡ.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

3) ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Ι.Κ.Α., ISSN 1105-2295, τόμος 3, τεύχος 2, 4-6/1992,

“Καθοριστικοί Παράγοντες Ακτινοευαισθησίας στην Ιοντίζουσα Ακτινοβολία,”

Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ, ΓΡ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Κ. ΜΠΕΡΟΥΚΑΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ,

Σ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.

4) ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Ι.Κ.Α., ISSN 1105-2295, τόμος 3, τεύχος 4, σελ. 16-

23, 10-12/1992, “Θεραπευτική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Οισοφάγου με

Έμφαση στις Συνδυασμένες Θεραπείες,” ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Σ.

ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, Κ. ΜΠΕΡΟΥΚΑΣ, Π. ΒΑΡΒΕΡΗΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Α.

ΚΑΤΣΕΝΗΣ.

5) Βιβλίο Πρακτικών από το 20 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής

Ογκολογίας, Αθήνα, 26-29/9/1991, “Αρχές Ακτινοθεραπείας,” 

Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

6) Βιβλίο Πρακτικών από το 30 Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής

Ογκολογίας, Αθήνα, 23-26/9/1993, “Η Εκπαίδευση των Σπουδαστών του 

Τμήματος Τεχνολόγων Ραδιολογίας-Ακτινολογίας των Τ.Ε.Ι. Αθήνας στο 

Αντικείμενο της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας,”  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

7) Βιβλίο Πρακτικών Συνεδρίου Εργασίας με θέμα:  “ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ 

ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ,” Πανεπιστήμιο Πάτρας, Ρίο, 10-11/12/1994, σελ. 69-80,

α)  “Υποστηρικτική και Ανακουφιστική Αγωγή του Καρκινοπαθούς,

β)  “Τοξικότης της Ακτινοθεραπείας και η Αντιμετώπισή Της,”

Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

8) ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Ι.Κ.Α., ISSN 1105-2295, τόμος 5, τεύχος 4, σελ. 181-

196, 10/12/1994, “Καρκίνος της Ουροδόχου Κύστεως.  Συνδυασμοί Θεραπειών με Έμφαση στη Συνδυασμένη Ακτινοθεραπεία και Χειρουργική,” Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ, Κ. ΜΠΕΡΟΥΚΑΣ, ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Σ.

ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Η. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ.

9) ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Ι.Κ.Α., ISSN 1105-2295, τόμος 6, (νέα σειρά) τεύχος 1, Ιαν.- Μαρ. 1995, “Καρκίνος του Προστάτη:  Θεραπευτικές Προσεγγίσεις με Έμφαση στην Ακτινοθεραπεία,” Α ΚΑΤΣΕΝΗΣ, ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Κ. ΜΠΕΡΟΥΑΣ,  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

10) Βιβλίο Πρακτικών 4ου Μετεκπαιδευτικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας,

“ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ του 1996,” Παγκρήτια Ένωση Βιοιατρικής Έρευνας.  Επιμέλεια Σύνταξης:  B. A. ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ, Ηράκλειο Κρήτης, 1997.

Δημοσίευση:  “Ακτινοθεραπεία του Ca Ουροδόχου Κύστης,”  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

11) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108 -7455, τεύχος 1,

Ιούλ – Δεκ. 1997,  “Τρισδιάστατη Ακτινοθεραπεία Προσαρμογής (Three Dimensional Conformal Irradiation),” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

12) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108 -7455, τεύχος α’,

Ιούλ – Δεκ. 1997,  “Κλασσική Αντιμετώπιση των Όγκων του Κ.Ν.Σ., ” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

13) Βιβλίο Πρακτικών 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας,

Αθήνα, 9-12/10/1997, “Ο Ρόλος της Ακτινοθεραπείας στον Καρκίνο των Όρχεων,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

14) Βιβλίο Πρακτικών 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας,

Αθήνα, 9-12/10/1997, “Η Συμβολή της Ακτινοθεραπείας στον Καρκίνο του Προστάτη,” Μ. ΜΠΟΥΦΗ, ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Π. ΒΑΡΒΕΡΗΣ, Α. ΚΟΥΒΕΛΗ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

15) Βιβλίο Πρακτικών 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας,

Αθήνα, 9-12/10/1997, “Προφυλακτική Ακτινοθεραπεία Εγκεφάλου σε Ασθενείς με Μικροκυτταρικό Καρκίνο Πνεύμονος,” Α ΚΟΥΒΕΛΗ, Μ. ΜΠΟΥΦΗ, Π. ΒΑΡΒΕΡΗΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

16) Βιβλίο Πρακτικών 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας,

Αθήνα, 9-12/10/1997, “Η Συμβολή της Ακτινοθεραπείας στην Αντιμετώπιση του καρκίνου Φωνητικών Χορδών,” Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Μ. ΜΠΟΥΦΗ, Π. ΒΑΡΒΕΡΗΣ, Α ΚΟΥΒΕΛΗ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

17) Βιβλίο Πρακτικών 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακτινολόγων Τεχνολόγων, “Η Τεχνική της Ακτινοθεραπείας στον Καρκίνο του Πνεύμονος,”  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

18) Βιβλίο Πρακτικών 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακτινολόγων Τεχνολόγων, “Τεχνολογικός Εξοπλισμός του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

19) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108 -7455, τεύχος β’,

Ιάν – Απρ. 1998,  “Παράθεση Λειτουργικών Παραμέτρων Ακτινολογικών Εργαστηρίων με Δειγματοληπτική Συλλογή Στοιχείων από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας,” Α. ΜΠΑΚΑΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

20) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108 -7455, τεύχος β’,

Ιάν – Απρ. 1998,  “Τ-Ακτινοβολία?, ” Α. ΜΠΑΚΑΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

21) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108 -7455, τεύχος γ’,

Ιουν – Αυγ. 1998,  “Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική (Gamma Knife), ” Κ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

22) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108 -7455, τεύχος δ’,

Νοεμ – Ιαν. 1998-1999,  “Ακτινοθεραπευτική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

23) “Εξομοίωση της Ακτινοθεραπευτικής (Simulation),” Ερευνητική εργασία Ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου προγράμματος, η καταχώρηση υπάρχει σε δισκέτα στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας.  Η εργασία έγινε υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή του Τ.Ι.Ο. κ. Αυγερινού, Τ.Ε.Ι. Αθήνας 1999.

24) Βιβλίο Πρακτικών 5ου Συνεδρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Θεσσαλονίκης, “Η Ακτινοθεραπεία του Μη Μικροκυτταρικού Καρκίνου Πνεύμονος,”  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

25) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108 -7455, τεύχος ε’,

Ιαν. – Απρ. 2000,  “Οι Κακοήθεις Όγκοι των Όρχεων,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

26) Βιβλίο Πρακτικών 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακτινολόγων Τεχνολόγων, Αθήνα 2000, περίληψη από Στρογγυλή Τράπεζα, “Ο Τεχνολογικός και Επιστημονικός Εξοπλισμός του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου του Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

27) Βιβλίο Πρακτικών 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακτινολόγων Τεχνολόγων, Αθήνα 2000, περίληψη από Στρογγυλή Τράπεζα, “Ακτινοθεραπευτική Αγωγή στον Καρκίνο του Μαστού,” Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

28) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108 -7455, τεύχος 6-7,

Μαίος – Δεκ. 2000,  “Ακτινοθεραπεία σε Τοπικά Προχωρημένο Καρκίνο του Μαστού,” Α. ΚΟΥΒΕΛΗ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

29) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108 -7455, τεύχος 8’,

Ιαν. – Απρ. 2001,  “Το Laser Co2 στις Γυναικολογικές Προκαρκινικές και Καρκινικές Βλάβες In Situ του Τραχήλου της Μήτρας,” Σ. ΖΕΡΒΟΥΔΗΣ, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Α ΟΒΑΛΙΑΔΗΣ, Ι. ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ

30) The Breast Journal, September 2001, Official Journal of the American Society of Breast Disease, page 30, “Mammary Pump Technical for Obtaining Cells in Breast Tumor Diagnosis,” G. TSAKIRIS.

31) The Breast Journal, September 2001, Official Journal of the American Society of Breast Disease, page 71, “Intertitial Hyperthermia and Brachytherapy in the Conservative Management of Breast Cancer,”  G. TSAKIRIS.

32) Περιοδικό Journal of Cellular and Molecular Medicine (an International Journal), 2004, με θέμα “Topical Superoxide Dismutase Reduces Post-Irradiation Breast Cancer Fibrosis”

33) 2004, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο περιοδικό Journal of B.U.ON. (Balkan Union Oncology) με θέμα “The Contribution of Radiation Treatment in Pancreatic Cancer” 

34) 2004, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (εγκεκριμένο επιστημονικά από το Υπουργείο Υγείας), Τεύχος 13 – Άνοιξη 2004, με θέμα «Η Μαγνητική Τομογραφία στις Παθήσεις του Μαστού»

35) 2004, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στα πρακτικά του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με θέμα «Ακτινοθεραπεία με Πεδία Ακτινοβολίας Διαμορφούμενης Έντασης»

36) 2005, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ,  Τεύχος 15 – Χειμώνας 2005, με θέμα «Η Συμβολή της Ακτινοθεραπείας στην Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Παγκρέατος»

37) 2006, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ,  Τεύχος 16 – Χειμώνας 2006, με θέμα «Νέα Φάρμακα για την Αντιμετώπιση του Πρώιμου Καρκίνο του Μαστού»

38) 2006, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ,  Τεύχος 15 – Άνοιξη 2006, με θέμα «Ειδική Καρκινική Δείκτες στους Κακοήθεις Όγκους του Μαστού»

39) 2006, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ,  Τεύχος 15 – Άνοιξη 2006, με θέμα «Ανάλυση Τηρουμένων Στοιχείων 12 Ελληνικών Κέντρων Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Σύμφωνα με τα Διεθνή Στάνταρ Μητρώων Καταγραφής Περιστατικών Καρκίνου»

40) 2007, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο περιοδικό Journal of B.U.ON. (Balkan Union Oncology) με θέμα “Radiation Dermatitis:  Implicating Factors, Clinical Aspects, Possible Prevention and Medical Care”

41) 2007, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ,  Τεύχος 17 – Χειμώνας 2007, με θέμα «Ο Ρόλος Ιαλουρονικού Οξέως στην Ακτινική Δερματίτιδα»

42) 2008, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στο περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, Τεύχος 18 – Καλοκαίρι 2008, με θέμα  «Μία Πρότυπη Ηλεκτρονική Γεννήτρια Συνεδριών Ακτινοθεραπείας»

X ΕIΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Τ.Ε.Ι.

Έχω εισηγηθεί και επιμεληθεί ικανότατο αριθμό (πλησίον των 100) πτυχιακών εργασιών των τελειοφοίτων του Τμήματος Ακτινολογίας-Ραδιολογίας.  Κατωτέρω παραθέτω ορισμένες από αυτές.

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΛΑΡΥΓΓΑ» Αθήνα 1990 υπό Σπ. Κωνσταντίνου.

«ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ HODGKIN» Αθήνα1990 υπό Κων/νο Ταχτσίδη.

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΗΤΗΡΩΝ» Αθήνα 1991 υπό Μ. Τοπτσή.

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ» Αθήνα 1991 υπό Δημ. Ρόδη.

«ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ Κ.Ν.Σ.» Αθήνα υπό Γρ. Βασιλείου.

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ» Αθήνα υπό Στ. Στυπιάνη.

«ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ» υπό Λ. Σμείρ.

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΝ» Αθήνα 1990 υπό Μιχ. Χουστουλάκη.

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΑ» Αθήνα 1990 υπό Ευθ. Κυριακίδου.

«ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ» 1990 υπό Θ. Στέφου.

«ΠΡΟΤΟΠΑΘΕΙΣ ΟΓΟΙ ΤΩΝ ΩΣΤΟΝ» Αθήνα 1996 υπό Γ. Ριζεάκου.

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΟΣ» Αθήνα 1990 υπό Αγγ. Κουμουτοπούλου.

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ» Αθήνα 1990 υπό Ευανθίας Κουτλή.

«Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΟΟΙΣΟΦΑΦΟΥ» Αθήνα 1990 υπό Π. Ανδρουστοπούλου.

«ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΑΘΕΙΣ ΟΓΚΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ» υπό Β. Γιακουμάκη.

«ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΓΛΩΤΤΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»

Αθήνα 1992, υπό Ε. Οικονόμου.

«Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑ» Αθήνα 1991 υπό Ν. Αθανάσιαδη.

«Η ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»

Αθήνα 1992 υπό Κυπριανού.

«ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ»

Αθήνα 1992 υπό Ν. Παλιογιάννη.

«ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ» Αθήνα 1992 υπό Απ. Παπατόλιου.

«Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ»

Αθήνα 1992 υπό Κ. Νικολακοπούλου.

«Η ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΒΡΟΧΟΓΕΝΟΥΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΥ» Αθήνα 1992 υπό Αθ. Μαιουδάκη.

«Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΟΣ» 1992 υπό Ευθ. Δημοσθένους.

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ» Αθήνα 1992 υπό τον Ευάνθη Φωτεινό.

Από το 1992 έως και σήμερα ανελλιπώς επιμελούμαι και συντονίζω τρεις πτυχιακές εργασίες ανά εξάμηνο, ο τίτλος και τα πρακτικά των οποίων ευρίσκονται στο αρχείο της Γραμματείας Ακτινολογίας-Ραδιολογίας στην διάθεση σας προς έλεγχο, επειδή για λόγους χώρου θα ήταν πολύ δύσκολο να τις παραθέσω στο παρόν βιογραφικό σημείωμα.

XI ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέλος της Ακτινολογικής Εταιρίας

Μέλος της Εταιρίας Προληπτικής Ιατρικής Αθλουμένων και Μεθοδολογίας της Άσκησης.

Μέλος της Ομάδας μελέτης Λεμφωμάτων.

Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας της οποίας υπήρξα επί δεκαετίας περίπου ταμίας του Δ.Σ.

Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Ομάδος Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Μέλος της Ομάδας Έρευνας για τον Καρκίνο του Μαστού και τις Γυναικολογικής Ογκολογίας του Τ.Ρ.Α. Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Μέλος της Βαλκανικής Ογκολογικής Εταιρείας.

Διευθυντής του Επιστημονικού Περιοδικού ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108-7455.

Υπεύθυνος Ύλης του Επιστημονικού Περιοδικού ΑΚΤΙΝΟΤΕΝΟΛΟΓΙΑ, ΙSSN 1108-7455.

Μέλος του Editorial Board του AFRIAN JOURNAL OF ONCOLOGY (AJO)

Εκπαίδευση στο SPSS (στατιστικό πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών)

Μέλος της Εταιρίας Πολιτισμού και Τεχνών.

Αντιπρόεδρος της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων

Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών.

XII ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Άριστη γνώση της Ιταλικής γλώσσης αποδεικνυόμενη από πιστοποιητικό επάρκειας εκδοθέν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πολύ καλή γνώση Αγγλικών πιστοποιούμενη από Certificate “Lower,” Ελληνο-Βρετανικού  Ινστιτούτο Αθηνών.

XIII ΑΝΑΦΟΡΕΣ (REFERENCES) – CITATIONS

Α. ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108-7455, τεύχος α’, σελ. 30, “Η Κλασσική Ακτινοθεραπευτική Αντιμετώπιση των Όγκων του Κ.Ν.Σ.,”  Δρ. ΓΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Διευθυντής Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

2) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108-7455, τεύχος δ’, σελ. 41, “Πρόοδοι και Σύγχρονες Τάσεις Θεραπείας του Προχωρημένου Καρκίνου του Προστάτη και Ακτινοθεραπευτική Αντιμετώπισή Του,” Δρ. Α.Δ. ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ, Ιατρός, Χειρούργος-Ουρολόγος.

3) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108-7455, τεύχος ε’, σελ. 26, “Κακοήθεις Όγκοι των Όρχεων,”  Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

4) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108-7455, τεύχος ε’, σελ. 34, “Ο Καρκίνος του Θυρεοειδή,” Γ. ΚΥΡΙΑΣ, Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής, Επιστ. Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Αθήνας

5) Επιστημονικό Περιοδικό ΑΚΤΙΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ISSN 1108-7455, τεύχος ε’, σελ. 58, “Μη Αιματολογική Τοξικότητα της Ακτινοθεραπείας,”  Δρ. Α. ΚΟΥΒΕΛΗ, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, Επιμελήτρια Α’ Ογκολογικού Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Από το επιστημονικό δοκίμιο ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ, 800 σελίδων, δύο τόμων, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για την διδαχή των γνωστικών αντικειμένων α) Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία και β) Ακτινική Βιολογία:

6) “Στοιχεία Ραδιοβιολογίας,” τόμος α’, σελ. 122, Α. ΜΠΑΚΑΣ, Πυρηνικός Φυσικός, Επίκουρος Καθηγητής, Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

7) “Καρκίνος Κεφαλής και Τραχήλου – Ασυνήθες Εντοπίσεις,” τόμος α’, σελ. 184, Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ, Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής, Επιστ. Συνεργάτης, Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

8) “Ο Καρκίνος του Ρινοφάρυγγα,”  τόμος α’, σελ 197, Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ, Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής, Επιστ. Συνεργάτης, Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

9) “Καρκίνος της Στοματικής Κοιλότητας,” τόμος α’, σελ. 216, Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ.

10) “Καρκίνος του Στοματοφάρυγγα,” τόμος α’, σελ. 232, Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ.

11) “Καρκίνος της Βάσης της Γλώσσας,” τόμος α’, σελ. 241, Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ.

12) “Ο Καρκίνος του Λάρυγγα,” τόμος α’, σελ. 263, Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ.

13) “Ο Καρκίνος του Υποφάρυγγα,” τόμος α’, σελ. 280, Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ.

14) “Καρκίνος του Μειζόνων Σιελογόνων Αδένων,” τόμος α’, σελ. 292, Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ.

15) “Ο Καρκίνος του Θυρεοειδή,” τόμος α’, σελ. 305, Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ.

16) “Ο Μη Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα,”  τόμος α’, σελ. 337, Δρ. Δ. ΣΚΑΛΟΣ, Διευθυντής Παθολογίας – Ογκολογίας Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

17) “Ο Καρκίνος του Μαστού,” τόμος α’, σελ. 383, Δρ. Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Διευθυντής Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

18) “Ο Καρκίνος του Προστάτη,” τόμος β’, σελ 564, Δρ. Α. ΚΑΤΣΕΝΗΣ, Διευθυντής Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Ι.Κ.Α.

19) “Οι Κακοήθεις Όγκοι των Όρχεων,” τόμος β’, σελ. 575, Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

20) “Tα Σαρκώματα των Οστών,” τόμος β’, σελ 621, Δρ. Ν. ΚΑΡΠΑΣΙΤΗΣ, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος (Άγιος Σάββας).

21) “Tα Σαρκώματα των Μαλακών Μορίων,” τόμος β’, σελ 625, Δρ. Ν. ΚΑΡΠΑΣΙΤΗΣ, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος (Άγιος Σάββας).

22) “Κακοήθη Νεοπλάσματα της Παιδικής Ηλικίας,”  τόμος β’, σελ. 655. Δρ. Μ. ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ, Αναπλ. Διευθύντρια Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ.

23) “Λεμφώματα,” τόμος β’, σελ. 682, Θ. ΑΝΤΩΝΑΔΟΥ, Επιμελήτρια Α΄ Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ.

Από το επιστημονικό δοκίμιο ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΚΤΙΝΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, το οποίον έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο το Τμήματος Ακτινολογίας-Ραδιολογίας, του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, για την διδαχή του γνωστικού αντικείμενου Ακτινική Βιολογία:

24) “Θεμελιώδεις Αρχές Ακτινικής Βιολογίας,” σελ. 104, Δρ. Η ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ,  Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Ν. ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ, Τεχνολόγος – Ακτινολόγος, Δρ. Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Β. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

25) Συγχαρητήρια αναφορά του Διευθυντή το Β’ Ακτινοθεραπευτικού Ογκολογικού

Τμήματος, Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, Δρ. ΠΑΝΤΕΛΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ, για την

συγγραφή του βιβλίου “Στοιχεία Ακτινοβολίας και Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας,” των Ιατρικών Εκδόσεων Λίτσας. Αθήνα 1990.

26) Συγχαρητήρια αναφορά του Αναπλ. Καθηγητού του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου και Consultant Professor του Πανεπιστημίου των Παρισίων Dr. STEPHAN ZERVOUDIS, για την συγγραφή του βιβλίου “Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία,” των Ιατρικών Εκδόσεων Λίτσας, Αθήνα 2000.